SCHIPPERKE RINGEN OCH AKTIVITETSGRUPP

Träna roliga trix med era bästa kompisar!

Aktivitetsgruppen hade ett första möte den 1 februari, digitalt nu i Coronatider. Mötet hade initierats av Gintare Mullback.
Aktivitetsgrupppen tror att Schipperkeringens medlemmar skulle uppskatta anspråkslösa men trivsamma träffar runt om i landet där Schipperkeägare kan diskutera sina hundar och ventilera både glädjeämnen och svårigheter. På grund av den nuvarande pandemin måste vi tyvärr avvakta med att ordna sådana träffar. Det är svårt att säga när vi kan börja med det.

Vi tror att många medlemmar skulle uppskatta en enkel aktivitet via nätet, exempelvis att lära sin Schipperke enkla trix som man sedan kan stoltsera med på Face-book. Att träna sin hund att göra roliga trix leder dessutom till en förbättrad relation till hunden och det är något som vi alla sätter pris på. Att lägga ut träningsresultaten på Facebook är faktiskt en form av klubbaktivitet och gemenskap.

Gintare var mycket inspirerad av sina erfarenheter från ridsporten och sin ridklubb där man infört en form av uppgifter som hästar och ryttare ska utföra inom en viss tidsram och sedan redovisa via en Facebookgrupp. Det har blivit mycket populärt i hennes ridklubb, många medlemmar anmälde sig till aktiviteterna. Vi tänkte låna upplägget och testa det i Schipperkeringen.

Här är vårt förslag som vi lägger ut på hemsidan och på Facebook:

Träna med era härliga Schipperker och lär dem fyra enkla uppgifter:
1. Vacker tass
2. Rulla runt
3. Ha två tassar på en låda
4. Godis-sök

Gintare kommer att lägga ut en demo på Facebook. Ni har tiden fram till den 22 februari på er att lära er vovve alla trixen, eller kanske bara ett par av dem. Visa hur duktiga era vovvar har blivit på Facebook senast den 22 februari.

Lycka till!
Gintare Mullback och Marianne Ors

Här hittar du mera om träffar och aktiviteter